Restoranu Dubrovnik nastavlja rasti reputacija već godinama te je smješten nedaleko od Straduna, ali dovoljno daleko da vam ne smeta buka. Uvijek poslužuje visokokvalitetnu hranu i dalmatinske specijalitete. Ističe se po najpoznatijoj terasi u Starom gradu smještenu u izdvojenim kutovima gradskih ulica što pruža gostima privatnost tijekom obroka, ali i još mogu imati osjećaj da su povezani s gradom. Izvrsna usluga, elegantni i nadahnjujući ambijent osiguravaju povrat turista otkad se ponovno otvorio 2006. godine

U njihov raznolik meni je uključena i lista vina, što mora biti uključeno kod bijele ribe pečene s morskom soli čiji su prilog kupus i krumpiri. Restoran je odličan za romantičan izlazak i odmor od svakodnevne vrućine uz jazz i r’n’b glazbu. Na prostranom krovu nalazi se svijet u malom, zvjezdano nebo, osoblje je ugodno i možete uživati u meniju s različitim pripadajućim vinima kao što su Kosovčev pinot, Rizmanova pošipa i Principanovac.

Ponuda jela

Chef Dalibor Vidović je uspio posložiti jelo za svako nepce. Njegov je ceviche bogat agrumima, domaćim povrćem i mariniranom ribom, dok je Šuma striborova načinjena od vakuumiranih pačjih prsa na posteljici od jabuka i krušaka s umakom od šljiva i sjemenaka gorušice.

Najviše je oduševljenje pariranje različitih vina uz jelovnike koje savršeno zaokružuju ručni minestrone s kuglom sladoleda od limuna. Giganstki škampi okupani u vodi s mentom su posebno iznenađenje, kao i juha od cvjetače s pohanom kuglicom sira i tripice od grdobine. Za desert naručite kolač od badema s mirisnom i aromatičnom kremom od čokolade.

Restoran Dubrovnik se trudi pružiti ugodnu atmosferu gostima bez “foliranja” jer ne želi nervozne i napete goste. Zahvaljujući izuzetno ljubaznom i profesionalnom osoblju, svaki se gost može opustiti nakon razgledavanja grada ili u večernjem izlasku. Restoran pruža privatnost, ali i povezanost s gradom, gdje je moguće kušati najbolje okuse Mediterana s pogledom na zvjezdano nebo okruženi sa stoljetnim najljepšim zgradama Strog grada zahvaljujući čemu se može nazvati oaza za uživanje.