Hrvatska obiluje već na veliko poznatim i priznatim restoranima koji nude vrhunsku uslugu te ovisno o željama posjetitelja nešto od tradicionalne kuhinje ili pak nešto od moderne europske kuhinje. Izbor restorana je veliki, ovisno želite li uživati uz pogled na more ili neku od znamenitosti lijepe naše ili pak u intimnijoj atmosferi.

U nastavku je 10 najpoznatijih restorana, koje ukoliko posjetite nećete pogriješiti:

“Bevanda”, Opatija

Bevanda je jedan od poznatiji restorana u Hrvatskoj, svakako nezaobilazan dio posjete gradu Opatija. Posjetom Bevandi nećete pogriješiti, modernim i atraktivnim interijerom s pogledom na more uz klasičnu kuhinju osvježenu daškom modernog.

“Dubravkin put”, Zagreb

Restoran smješten u ulici Dubravkin put obiluje prvorazrednom gastronomskom ponudom. Inovativno mjesto na kojem sva ljudska osjetila uživaju. Najbolja ponuda hrane i vrhunsko osoblje te krajolik restorana koji je u okruženju šume i parka.

“Pelegrini”, Šibenik

Poznati restoran u Hrvatskoj, smješten u palači koja je ujedno i tradicionalni dio Šibenika. Nudi raznovrsnu hranu i piće, baziran je na spajanju tradicije i modernog.

“Foša”, Zadar

Ponuda vrhunskih ribljih specijaliteta u dalmatinskom ugođaju, pretežito morskim detaljima.

“Plavi podrum”, Volosko

Smješten uz more, s očaravajućim pogledom na opatijsku rivijeru. U ponudi možete pronaći morske specijalitete uz utjecaje modernog europskog kuhanja.

“Pantarul”, Dubrovnik

Vrhunska kuhinja prezentirana tako da bi se gosti osjećali kao kod svoje kuće. Najpopularnije jela u Pantarulu su većinom sve vrste morske ribe.

“Nautika”, Dubrovnik

Restoran Nautika u Dubrovniku okružen je očaravajućim eksterijerom, a isto tako i interijerom. Izvana možete sjediti na terasi s vrhunskim pogledom, a u unutrašnjosti možete uživati u piano glazbi uživo.

“Restaurant 360”, Dubrovnik

Elegantna kuhinja restorana 360 uz savršen pogled sa samih zidina Dubrovnika oduševiti će mnoge.

“Restoran Club Waldinger”, Osijek

Slavonski restoran koji nudi kombinaciju tradicionalne i moderne kuhinje.

“MaToni”, Split

Restoran MaToni smješten je u podrumskom prostoru čime posjetiteljima nudi intimniju atmosferu za uživanje u hrani.