Ponuda restorana koji nude svoje catering usluge danas je u stalnom porastu, svaki restoran nastoji ponuditi što bolju uslugu te pružiti raznovrsnost okusa radi veće konkurentnosti. Pružamo vam nekoliko naputaka kako do savršenog cateringa:

1. Meni

Sastavljanje menija može nam se činiti kao nešto što bi s lakoćom riješili, međutim: originalnost se očituje u pripremanju jednostavne hrane na zabavniji i sasvim drugačiji, pomalo i neobičan način.

Meni započinje predjelom, a kao predjelo je u većini slučajeva ponuđena juha. Siguran pogodak je juha s rezancima, međutim- ukoliko želite biti originalni u ponudi dodajte neku vrstu gušće juhe, zavisno o godišnjem dobu.

Glavno jelo je najbolje da se sastoji od mesa uz koje ide prilog.

Osim toga, poželjno je da se meni sastoji i od mini zalogaja posluženih u zanimljivim posudama, bile one od jestivog materijala ili nejestivog.

2. Omjeri

Od velike važnosti je izračun potrebne količine hrane i pića koji će zadovoljiti sve potrebe gostiju. Jako je bitno da hrane i pića ne manjka, ali isto tako da i ne bude viška; potrebno je imati u rezervi nekoga tko bi ukoliko se dogodi manjak mogao dostaviti potrebne količine hrane ili pića.

3. Detalji

Posvećenost detaljima prezentiranja i dekoriranja ponuđenih oblika hrane od velike je važnosti za isticanje konkurentnosti u catering svijetu. Zadobivanje pažnje korisnika mnogo je teže nego sama organizacija i priprema hrane; korisnici su bitan faktor kod pridobivanja pohvala.

Maštovitost je vrlo poželjna kod serviranja i prezentacije hrane.

4. Usluga

Usluga, odnosno osoblje, trebaju biti na visokoj razini te potpuno informirani o načinu pripreme i sastojcima pojedinih obroka ukoliko korisnik bude htio znati te informacije.

Konobari trebaju biti obučeni te profesionalni u svom poslu.

5. Različitost ponude

Svaki restoran se razlikuje po svojoj ponudi koju nudi korisnicima i različitosti ponude za različite prigode. Zavisno od prigode kojoj je catering namijenjen potrebno je prilagoditi meni.