Kiklop

Prvi catering za djecu u Hrvatskoj

Kako imamo cateringe namijenjene zabavama, bilo poslovnim ili privatnim, čiji su korisnici većinom odrasla populacija od 2016. također imamo i catering namijenjen isključivo mlađoj populaciji, odnosno djeci.

Prvi catering za djecu u Hrvatskoj pod imenom “Kiklop” predstavljen je 2016. godine u Zagrebu, u Impact HUB-u. Predstavljanju su prisustvovali brojni predstavnici, odnosno ravnatelji iz mnogih školi i vrtića iz Zagreba.

Meni cateringa za djecu

Catering za djecu ima cilj pripremiti i približiti djeci kuhani obrok napravljen od domaćeg, provjerenoga i prirodno uzgojene namirnice s područja Lijepe naše. Cilj mu je educirati djecu te im priuštiti raznovrsne oblike kuhanog obroka koji im je prijeko potreban za rast i razvoj tijekom djetinjstva.

U meniju Kiklopa tako možemo pronaći obroke od različitih vrsta sjemenki, klica, kokosovog ulja, orašaste plodove i njihove prerađevine.

Cjelokupni meni Kiklopa sastavljan je u suradnji s nutricionistima i mnogim kuharima kako bi namirnice bile pripremljene brižno i pravilno, prema nutricionistima Prehrana školaraca od doručka do večere, što treba uvesti na jelovnik, a što izbjegavati , te kako bi im ostale sve nutritivne vrijednosti koje su od velike važnosti.

Primarni cilj osnivanja takve vrste cateringa bio je približavanje djeci različitih vrsta hrane i uspostavljanje zdravog i kvalitetnog načina prehrane, odnosno uspostavljanja zdravih prehrambenih navika kod djece.

Odličan način educiranja djece o zdravoj prehrani te mijenjanja dosadašnjih prehrambenih navika.

Organizacija Kiklopa

Prvenstveno pokretanje Kiklopa nastalo je uz izgradnju ideje koja je zatim osvojila pobjedu na natječaju Unicredit Foundationa “Yout Choice, Your Project” čime su organizatori osvojili sredstva za pokretanje poslovanja.

Početna zamisao bila je dostavljanje svojih usluga prvenstveno na Zagrebačkom području, a zatim se proširiti i na ostala konkurentska tržišta.

Ideju su realizirale i provele u djelo tri žene različitih profesija: profesor klavira Ivana Bedenik, poslovni menadžer Irena Donaj te novinarka i PR menadžer Maja Profuntar.