Trendovi hrane u 2019.

Isto kao i svi ostali trendovi, i trendovi hrane se mijenjaju iz godine u godinu. Naročito je zanimljivo da su najpopularniji trendovi u 2019. godini oni trendovi koji su zdravi i za konzumenta i za okolinu. Otkrijte o kojim trendovima je točno riječ i kako i vi možete biti “cool” u restoranima.

 

Vegetarijanska hrana

U nekoliko proteklih godina svijest o načinu ishrane se kod mnogih, naročito mladih ljudi, počela razvijati. Alternativni izvori proteina kao na primjer soja i grašak, postaju sve traženiji i sve se češće nalaze na tanjurima konzumenata. To su shvatili i proizvođači hrane, tako da danas kao vegetarijanac imate raznolik izbor u supermarketu.

”Ružno” voće i povrće

Zaštita okoliša je danas bitnija nego ikada. Iz tog razloga, proizvođači su počeli izbjegavati bacanje hrane koja se još može iskoristiti. Voće i povrće s neobičnim oblikom bi se često našlo u kanti za smeće, a danas se tako nešto više ne prakticira. To “ružno” voće i povrće se počelo više cijeniti, i transformirati u ukusna i zdrava jela.

Manje šećera

Zdravlje je uvijek u modi. Zdrava ishrana isključuje bijeli šećer i to možemo vidjeti u današnjim trendovima. Ova pojava je iznimno obradovala liječnike jer se sa povećanim unosom šećera povezuju i razni zdravstveni problemi, koji su se potencijalno mogli izbjeći.

Pečenje kruha

Kruh je za nas Hrvate bitan dio u svakom obroku. Imajući to u vidu, ispeći kruh može biti zabavan i interesantan kulinarski događaj. Prema nedavnoj objavi “Pinterest 100: the top trends for 2019”, pečenje kruha je sve popularnija pojava kod mladih.

Dozvola za užitak

Trendove hrane za 2019. možemo nazvati jako skromnim. Hrana više ne mora biti skupa da bi bila ukusna i u modi. Ovi održivi trendovi su dobri za vas i za okolinu, tako da ove godine možete uživati u najmodernijim jelima, i pritom se osjećati dobro.