“A Gente” poslužuje samo svježu i domaću hranu

Ovom novootvorenom restoranu je sezonska i domaća hrana na 1. mjestu

Kada ste se zadnji put prošetali kroz centar našeg glavnog grada? Jeste li možda primijetili novi restoran na kraju Tkalčićeve ulice? Na ovom mjestu, gdje se prije nalazio restoran “Ivica i Marica” sada stoji novi restoran “A Gente”, a otvoren je prije samo nekoliko mjeseci. Restoran vodi kuharica Anita Mavra koja je odgojena u Dalmaciji, a to se naravno odražava i na meni. Anita je zajedno sa suprugom u ovom poslu već 25 godina, a imaju i restoran u Biogradu na Moru koji ima oko 170 mjesta za sjedenje.

Cilj ovog restorana nije da posjetiteljima crta po tanjuru, već da se na tanjuru nađe dobra domaća hrana. Pršut koji se ovdje može naručiti je domaći, dok se paški sir dovozi iz malog mjesta Kolan, koje ne broji više od 1000 stanovnika. Škampi iz “A Gente”-a su iz podnožja Velebita, i tvrdi se da se radi o najboljim (domaćim) škampima, jer su ulovljeni na mjestu gdje se morska voda spaja s boćatom.

“A Gente” je već poznat po izvanrednom pršutu, koji se nabavlja u jako maloj količini. Ovdje se mogu naći razna predjela (ukiseljeni motar, domaće kozice, trlje i sl.), posebna sekcija salata, raznolika tjestenina, meso i riba, kao i neka posebna jela koja se moraju naručiti unaprijed.

Ovaj nespecifični restoran sa pomalo starinskom atmosferom nudi jednu bogatu vinsku kartu, koja se bazira na domaćim vinima (kao na primjer Damjanićev Clemente). Domaća piva uz koja ovdje možete uživati su iz Dalmacije i Zagorja.

Ukoliko želite uživati u domaćem kulinarstvu i ukusnoj hrani (nabavljenoj iz provjerenih izvora), posjetite i vi ovaj mali dragulj kada se ponovo nađete u centru našeg Zagreba. “A Gente” je za svoje posjetitelje otvoren od 12 do 24 sata, i sasvim sigurno će i vas dočekati s tradicionalnim gostoprimstvom.

Dobar tek!